Palmekål

Kålplante, der minder om grønkål i smag og struktur, og kan indgå i retter både som rå og tilberedt kål. 

Palmekålens blade er aflange og dybt mørkegrønne, og planten bliver også kaldt for sortkål. Palmekål kan plukkes over længere tid blad for blad.

Er følsom overfor kålmøl (særligt om sommeren), bladlus og meldug.

Chips af palmekål

Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • Palmekål
  • Olivenolie

Sådan gør du
 

  • De grove ribber i midten fjernes fra bladene, bladene skylles og tørres i rent viskestykke.
  • Vend/kram bladene i olivenolie og kom dem på en bageplade. Drys lidt flagesalt over.
  • De bages i en ovn ved 125 C til de er sprøde. Tjek undervejs og vend dem eventuelt rundt. De må endelig ikke blive brændte.
  • Det tager fra 20-40 minutter. Det er vanskeligt at angive præcise tider, da ovne ikke nødvendigvis opvarmer til den temperatur, man indstiller dem til.