Pak Choi

Pak choi er et asiatisk medlem af kålfamilien, men har et meget mildere udtryk. Smagen er let bitter, og konsistensen er sprød.

Pak Choi anvendes ofte rå som salat eller som element i klare supper eller i lynstegte wokretter. Da den ikke er nær så grov og hårdfør som andre nordiske kåltyper, skal den helst anvendes efter 2-3 dage for ikke at miste sprødheden.

Angribes primært af meldug.

Pak choi og ræddike i asiatiske klæder

Ingredienser
  

  • 1 stk pak choi
  • 1 spsk honning
  • 2-3 ræddiker
  • 1 spsk tamari
  • 2 snithvidløg eller hvidløg
  • Et skvæt lime/citron
  • Olivenolie
  • En lille håndfuld sesam
  • Purløgsblomster

Sådan gør du
 

  • Rens pak choi og skær stængler og blade i grove stykker. Hold dem adskilt da de skal i retten hver for sig.
  • Rens ræddikerne og skær dem i tynde, aflange bjælker, ikke tykkere end en halv cm. Brug eventuelt mandolinjern.
  • Skær snithvidløg ud i små stykker.
  • Steg først snithvidløg og ræddiker i olivenolie i nogle minutter og tilsæt så stængler af pak choi. Efter nogle minutter tilsætter du pak choi-blade, tamari og honning, og vender rundt til bladene er faldet sammen.
  • Pres lime/citron over retten og servér med ristede sesamfrø og purløgsblomster på toppen
  • Fungerer godt som tilbehør til andre asiatiske retter, lynstegt kød eller skaldyr.