Grønkål med apargesbroccoli og tahin
Dressingen er altafgørende for denne salat, så endelig ikke udelade den, ligesom at den fine udskæring af kål og beder gør underværker!
- En god skålfuld ribbet grønkål fintsnittet
- ½-¼ rødkål fintsnittet og gerne på mandolin
- En håndfuld aspargesbroccoli-skud
- 2-3 stribede beder i tynde skiver gerne på mandolin
- 1 spsk. hver af rapsolie honning, citron og tahin
- Salt
- Citronsaft af én citron
- Olie til stegning
Skyl og ordn grønkål, rødkål og stribede beder. Put rødkål og grønkål i en skål og pres saften af én citron i. Kram kålen grundigt og lad det lynmarinere. Tilsæt derefter de tyndt snittede beder.
Skyl aspargesbroccoliskud og lynsteg dem i olie ved høj varme i 2-3 min. Tag af varme og sæt til siden, mens dressingen laves.
Lav dressing af rapsolie, honning, citron og tahin og smag til med salt og eventuelt mere af de forskellige ingredienser.
Vend til sidst kål og beder med aspargesbroccoli og dressing, og servér som tilbehør til andre grønne retter eller et godt stykke kød.