Go Back

Syltede bladbedestængler

Vær kreativ med krydderierne og prøv dig frem. Typisk anvendes sennepsfrø, peberkorn og laurbærblade, men du kan også bruge fx kanel, allehånde, enebær, nelliker, små tørrede chilier, appelsin- eller citronskal, stjerneanis, ingefær, lakridsrod eller vaniljestænger. Kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser
  

  • 200 g bladbedestængler
  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1 dl rørsukker
  • Krydderier

Sådan gør du
 

  • Skær bladbedestænglerne ud i passende størrelse, så de kan være i dit sylteglas el. lignede. Kom stænglerne i glasset.
  • Kom resterende ingredienser i en gryde og bring det i kog. Mængden af sukker afhænger af, hvor sød du vil have din lage. Smag derfor til undervejs og tilsæt sukker til lagen har den ønskede sødme.
  • Hæld den varme lage med krydderier over bladbedestænglerne og lad det køle af på køkkenbordet. Sæt herefter glasset i køleskabet og vent et par dage med at nyde stænglerne som sur-sødt tilbehør.