Go Back

Sauterede bladbeder

Denne ret egner sig både kold som en antipasto eller varm som tilbehør. Denne version indeholder kun bladbeder, men du kan med fordel mikse disse med andet bladgrønt som spinat, spæde kålblade og hjertesalat.

Ingredienser
  

  • 1 bundt bladbeder
  • 1-2 håndfulde urter efter eget valg
  • Olivenolie
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • Frisk citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Varm en stor pande op på middel varme. Kom godt med olivenolie og hvidløg på den varme pande.
  • Med det samme hvidløgene begynder at tage bare en smule farve tilsættes de hele bladbeder. Halver evt. bladbederne, hvis de ikke kan være på panden, men husk at de svinder ind.
  • Sauter de hele bladbeder i ca. 5 minutter mens du af og til vender dem rundt på panden. Tilsæt dine friske urter og sauter yderligere et minut.
  • Tag panden af varmen og smag til med salt, friskkværnet peber, en god jomfruolivenolie og friskpresset citronsaft.